اسکولیوز 1
چهارشنبه 5 مهر 1391توجه: دوستان من پزشک نیستم هر اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم فقط تجربیات خودمه پس این مطالب منو با یک مطلب علمی_پزشکی اشتباه نگیرید لطفا!!
نزدیکای دوازده سالگی بودم(4 سال بعد از ضایعه ی نخاعی) که یهو یهویی ظاهر ستون مهره هام همچین عجیب و غریب شد به سرعت باد، شاید تو عرض فقط چند ماه اینقدر دفرمه شده بودم که همه متوجه بدشکلی ستون مهره هام شده بودن، فعالیت زیاد، استفاده ی نا برابر و نا متعادل از اعضای بدنم(بیشتر از سمت راست بدنم استفاده میکردم)، فلجی کمر به پایین، عدم توجه به طرز صحیح نشستن، ورزش کم و…باعث شده بود ستون مهره ها از خط اصلی خارج بشه و مثه ” S ” یه شکل ثابت به خودش بگیره..از دو پهلو بیشتر میشه متوجه شد، پهلوی سمت راست کشیده و بلند و پهلوی چپ کمی فرو رفته و کوتاه…و کتف ها به صورت غیرطبیعی بیرون زده.. و گاهی درد و..
با یکی از اقوام که خودش متخصص ستون فقرات بود صحبت کردیم و اون یکی از بهترین همکاراش رو در ایران به ما معرفی کرد(دکتر محمد صالح گنجویان) و گفت بهتره پیش ایشون برید، با اینکه خودشون در تهران مطرح هستند اما دکتر گنجویان را پیشنهاد دادند..و این همیشه تو ذهنم موند که چقدر بعضی وقتها آدم میتونه اینقدر خوب باشه و قوی و رو راست و محکم به من و خونوادم بگه که ببرید پیش یک دکتر ماهرتر از من…
خلاصه ما هم با هزاران امید رفتیم پیش این دکتر بزرگ..مطب واقعا شلوغه و تازه اونجا میفهمی که ای بابا چقدر همدرد داری..و جالبه بدونید اکثرا دختر هستند یعنی شاید از 50 بیمار در روز 40 نفر دختر هستند و با توجه به اینکه دکتر فقط زیر 18 سال رو ویزیت میکنه اغلب بیماران دختران دبستانی! هستند!!! که بیماری شون رو معلمشون شناسایی کرده!! و بیشتر به خاطر طرز نشستن و کیفها و کوله ی نا مناسب که روی یک شونه میذارن..
ایشون وقتی منو معاینه کرد و عکس رادیولوژی منو دیدند و با گونیا و نقاله و …یه عالمه روی عکسم خط کشیدند و بعدش گفتند که متاسفانه اسکولیوز (s) من 80 درجه ست و اسکولیوز بالای 40 درجه برای اصلاحش قبل از رشد کامل و طولی استخوانها و گذر از سن بلوغ باید جراحی بشه.. 😕 وگرنه تا آخر عمر وبال گردنم میمونه و ممکنه بدتر و بدتر بشه..اینقدر که آسیب به ریه و نخاع و.. وارد بشه
جراحی اسکولیوز پرسه ای عظیم و سنگینه..صبر زیادی رو برای درمان کاملش میطلبه..نمیگم آسونه، درد نداره و..چون دروغه محضه و اگر یه سرچ کوچیک انجام بدید متوجه میشید که از خطرناک ترین و دردناک ترین جراحی هاست اما..اما .. می ارزه! البته نا گفته نمونه که هزینه های این جراحی بسیار بالاست.. ولی بازم حلالشون چون زحمت زیادی داره و تیم پزشکی با جراحان زبده بالای سر بیمار هستن.. البته دکتر گفتن و خودشونم تایید میکنن که واقعا هزینه ها سنگینه و بارها پیگیر شدن به مجلس که این بیماری رو جز بیماری های خاص قرار بدن اما .. .. بیمه هم به سختی زیر بار پرداخت هزینه ها میره..
بعد از مشخص شدن اینکه درجه ی انحراف در حدیه که باید عمل بشی باید چند دکتر مختلف با تخصص های جور واجور اجازه ی عمل رو صادر کنند..
اول متخصص تنفس، این عمل شدیدا رو محور تنفس می چرخه چندین تست مختلف برای تعیین سطح تنفس باید انجام بشه تا اجازه ی عمل رو بدن
دوم: متخصص کلیه: به خاطر طولانی بودن جراحی و بیهوشی، کلیه ها رو چک میکنن
و با توجه به اینکه من ضایعه نخاعی بودم تست EMG، MRI ، رو باید انجام میدادم برای تعیین میزان حس و حرکت و انعکاس و………
بعد از این مراحل و تایید سلامت بیمار جراحی انجام میشه، جراحی رفع اسکولیوز دو مرحله ای و دو عمل به فاصله ی یک هفته انجام میشه..ابتدا عملیات صاف سازی 😀 (جراحی تقریبا 9 ساعت طول میکشه)و بعد از یک هفته در گچ بودن و تراکشن* مجدد عمل انجام میشه تا میله ها با پیچ و این چیزا تو ستون مهره ها فیکس بشه 😛 (این جراحی هم 7-8 ساعت طول کشید) و بعد از اون 6 ماه شب و روز خواب و بیدار پوشیدن بریس :inlove:
* خواستم همین جا از تراکشن بگم دیدم خیلی طولانی میشه بذارم برای پست بعدی!
**خیلی مواظب بچه هاتون باشید چون انحراف کم و تشخیص سریع میتونه این بیماری رو بدونه جراحی درمان کنه هرچند که اونم سختی های خاص خودشو داره و صبر و تلاش جدی میخواد ولی از جراحی سخت تر نیست که..هست ؟